ua en ru

МЗС України висловив протест в зв'язку з подовженням аресту Сущенка

МЗС України висловив протест в зв'язку з подовженням аресту Сущенка Фото: спікер МЗС України Мар'яна Беца (twitter.com/MFA_of_Ukraine)

Термін утримання під вартою подовжено до 30 вересня 2017 року

Міністерство іноземних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Лефортівського суду продовжити до 30 вересня 2017 року термін аресту Романа Сущенка. Про це повідомляється в коментарі відомства на Facebook.

"Вимагаємо від Російської Федерації негайно звільнити незаконно утримуваного громадянина України Романа Сущенка та забезпечити його безперешкодне повернення в Україну", - заявили в МЗС України.

Також в МЗС України закликали світову спільноту та міжнародні правозахисні інституції вжити всіх можливих заходів з метою звільнення та повернення в Україну її громадян. Було наголошено, що громадяни України незаконно утримуються на території Росії за сфальсифікованими політично вмотивованими обвинуваченнями.

Українська сторона також переконана, що система правосуддя та право на справедливий суд відсутні в Росії, і про це свідчить безпідставне утримування Романа Сущенка під вартою в РФ за фіктивним обвинуваченням.

Нагадаємо, російський суд подовжив строк ув'язнення Сущенка на 3 місяці. Згідно з інформацією російських ЗМІ, адвокат заявив про намір оскаржити таке рішення суду. Раніше українському журналісту була призначена психолого-психіатрична експертиза.