ua en ru

МЗС України висловив протест проти затримання 13 кримських татар

МЗС України висловив протест проти затримання 13 кримських татар Фото: МЗС України

11 і 12 лютого в Криму були проведені обшуки у кримських татар

Міністерство закордонних справ (МЗС) України глибоко стурбований незаконними обшуками і безпідставними затриманнями 11 і 12 лютого тринадцяти громадян України - представників кримськотатарського народу. Про це йдеться в офіційній заяві відомства.

"Грубо порушуючи права і свободи людей, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України стали заручниками російського окупаційного режиму на своїй рідній землі, Кремль в 21-му столітті повторює жахливі радянські репресії 30-х років 20-го століття, а також геноцид кримських татар 1944 року .Особливо обурливо, що Кремль намагається приховати політику знищення кримськотатарського народу за ширмою уявної боротьби з тероризмом", - йдеться в повідомленні.

У Мзс зажадали від РФ припинити політичні репресії проти громадян України і звільнити незаконно утримуваних Еміра Усейна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Ельдара Селямиева і Мусліма Алієва.

Нагадаємо, кримський адвокат Еміль Курбединов повідомив, що 11 лютого в Криму продовжилися обшуки в будинках кримських татар.

Управління Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії в Криму порушило кримінальну справу за фактом діяльності організації "Хізб ут-Тахрір" і затримав чотирьох її учасників.