ua en ru

МЗС України висловив подяку російським активістам, які підтримали українців на першотравневих мітингах

Міністерство закордонних справ України (МЗС) подякував російських активістів, які вийшли на першотравневі мітинги з підтримкою українців.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) подякував російських активістів, які вийшли на першотравневі мітинги з підтримкою українців. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"У Москві, Санкт-Петербурзі та інших містах Російської Федерації сьогодні пройшли численні акції на підтримку України і проти збройної агресії, яку здійснює Кремль щодо Української держави. Висловлюємо подяку тисяч чесних людей Росії, які засуджують агресивну милитаристическую політику російського керівництва", - йдеться в повідомленні.

У той же час, у МЗС зазначили, що виявлення солідарності з Україною у Росії піддаються переслідуванням.

"Ми рішуче засуджуємо затримання і брутальне переслідування російської поліцією своїх же громадян лише за те, що вони підтримали Україну і публічно висловилися за мир. Це - чергове свідчення порушень основоположних прав і свобод людини в Російській Федерації, а також прогресування в середовищі російської влади жахливою антиукраїнської істерії", - зазначили в МЗС України.