ua en ru

МЗС України вимагає від РФ протягом 48 годин надати роз'яснення щодо навчань "Авіадартс-2014"

МЗС України вимагає від РФ протягом 48 годин надати роз'яснення щодо навчань "Авіадартс-2014"

Україна, згідно з п. 16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки, звернулася каналами зв'язку ОБСЄ до Російської Федерації з вимогою офіційно роз'яснити цілі проведення навчань"Авіадартс-2014", а також повідомити кількість та типи залучених до них сил та засобів. Відповідно до Віденського документа, РФ зобов'язана надати відповідні роз'яснення протягом 48 годин з моменту отримання запиту, тобто до 17:00 за київським часом 22 травня 2014 р., йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України.

За інформацією офіційного сайту Міністерства оборони Російської Федерації, у період з 21 до 27 травня 2014 р. в районі мм. Ліпецьк, Воронеж і Рязань проводитимуться навчання ВПС РФ "Авіадартс-2014". Активна фаза навчань відбудеться 24-25 травня, в ході якої на території Воронезької області "відпрацьовуватиметься бойове застосування ракетного, бомбового та гарматного озброєнь по наземним цілям, а також подолання системи ППО умовного супротивника".

Крім того, Україна, відповідно до п. "В.3" розділу ІІ Документа ОБСЄ "Заходи стабілізації у відношенні до локальних кризових ситуацій", закликала Російську Федерацію утриматися від здійснення у період президентських виборів польотів бойових літаків у безпосередній близькості до кордонів нашої держави.