ua en ru

МЗС України вимагає звільнити арештованого у РФ українця Гриба

МЗС України вимагає звільнити арештованого у РФ українця Гриба Фото: Павло Гриб (facebook/Ігор Гриб)

Гриба у РФ звинувачують у підготовці теракту у школі

Міністерство закордонних справ (МЗС) України вимагає звільнити арештованого у Російській Федерації українця Павла Гриба. Про це сьогодні, 15 грудня, заявила речниця МЗС України Мар’яна Беца.

"Сьогодні в РФ знову незаконно продовжили арешт Павлу Грибу. Спочатку викрали, тепер фабрикують справу. Вимагаємо негайного звільнення П. Гриба", - написала Беца у Twitter.

Нагадаємо, сьогодні, 15 грудня суд РФ продовжив арешт українця Гриба до 4 березня. Раніше повідомлялося, що українські консули під час відвідування в слідчому ізоляторі в Краснодарі (Росія) Павла Гриба не могли передати йому необхідні ліки.

Про зникнення Гриба стало відомо в кінці серпня. Його родичі заявляли, що він поїхав в Білорусь на зустріч зі знайомою, проте пізніше пропав без вісті. Білорусь офіційно підтвердила в'їзд Гриба 24 серпня в країну.

7 вересня, його батько Ігор Гриб з посиланням на інформацію, отриману від Міністерства закордонних справ України, повідомив, що його сина утримують в СІЗО в Краснодарі.

Директор Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич розповів, що Гриб затриманий 25 серпня. При цьому рішення про його арешт винесли 17 серпня. У жовтні йому продовжили арешт до січня 2018 року.

Гриба в РФ звинувачують у підготовці теракту в школі.