ua en ru

МЗС України вимагає негайно звільнити Карпюка і Клыха

МЗС України вимагає негайно звільнити Карпюка і Клыха Фото: Микола Карпюк та Станіслав Клых

У відомстві рішуче засудили рішення Верховного суду Росії

Міністерство закордонних справ України вимагає негайно звільнити засуджених Миколу Карпюка та Станіслава Клиха, а також інших громадян України, яких утримують в Росії. Про це повідомляє прес-служба відомства.

МЗС засудив рішення Верховного суду Російської Федерації залишити без змін вироки українцям Карпюку (22,5 років колонії) і Клиху (20 років позбавлення волі).

"Політично мотивовані кримінальні справи відносно Миколи Карпюка та Станіслава Кліха, а також ігнорування Верховним судом Російської Федерації наведених стороною захисту фактів фальсифікації справи і численних грубих процесуальних порушень в ході кримінального провадження є черговим свідченням відсутності справедливого правосуддя в Російській Федерації", - йдеться в повідомленні

У зовнішньополітичному відомстві обурені ігноруванням вимог провести незалежну психіатричну експертизу стану здоров'я Клыха.

Нагадаємо, сьогодні Верховний суд РФ залишив у силі вирок Миколі Карпюку і Станіславу Клиху, звинувачених в участі в Чеченській війні проти Росії