ua en ru

МЗС України вважає заяви представників ОБСЄ щодо недемократичності виборів в Україні їх власною думкою

Міністерство закордонних справ (МЗС) України вважає заяви голови місії довгострокових спостерігачів ОБСЄ Одрі Гловер та голови делегації Парламентської Асамблеї ОБСЄ Вальбург Габсбург Дуглас, критикуючи рівень проведення виборів в Україні, вираженням їх власної думки. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Беручи до уваги заяви інших спостерігачів, стає очевидно, що висловлювання Дуглас та Гловер є їхніми особистими міркуваннями - безпідставними та емоційними, а не результатом спостереження усіх членів делегації", - йдеться в заяві МЗС.

Згідно повідомленню, сьогодні ж екс-голова ПАРЄ Мевлют Чавушоглу заявив: "Спільна заява, зроблена головами місій ПАРЄ та ОБСЄ щодо виборів, на мою думку, не відображає висновків членів ПАРЄ, озвучених у понеділок вранці на внутрішньому засіданні, наступного дня після нашого спостереження за виборами. Більшість моїх колег та я відзвітували про те, що вважаємо технічну організацію дня голосування дуже доброю".

Читайте також: ОБСЄ, Рада Європи, НАТО та Європарламент вважають, що на виборах не було спотворення волевиявлення громадян, - Грищенко.