ua en ru

МЗС України вважає бойовиків і РФ винними в загибелі людей на донецькій зупинці

Міністерство закордонних справ України вважає бойовиків і Росію винними в загибелі людей на донецькій зупинці. Про це йдеться в заяві Мзс України.

"На сході України продовжують гинути люди. Найбільше занепокоєння викликає зростаюча кількість мирних жителів, які гинуть від артилерійських обстрілів з боку бойовиків. 22 січня цей скорботний список громадян України, які стали жертвами цинічних терористичних атак, в т. ч. поблизу Волновахи, знову був поповнений новими іменами результаті обстрілу тролейбуса в Донецьку", - йдеться в повідомленні.

"Без активних наступальних дій незаконних збройних формувань, без підтримки їх з боку Російської Федерації, у т. ч. шляхом надання важкого озброєння, в Україні не гинули б мирні люди", - підкреслили в Мзс.

У МЗС підкреслили необхідність проведення "негайного та об'єктивного розслідування цього злочину".

"Україна глибоко сумує за кожним загиблим і висловлює щирі співчуття їх рідним і близьким", - сказано в повідомленні зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, сьогодні, 22 січня, вранці в Донецьку була обстріляна зупинка громадського транспорту. Сепаратисти повідомляли про 13 загиблих в результаті обстрілу. Пізніше місія ОБСЄ підтвердила загибель 7 осіб в результаті обстрілу зупинки у Донецьку.