ua en ru

МЗС України рекомендує РФ доставити "гумконвой" залізницею

МЗС України рекомендує РФ доставити "гумконвой" залізницею Росії рекомендували перевести "гумконвой" з коліс на рейки

Міністерство закордонних справ (МЗС) України рекомендувало Росії здійснити доставку так званого "гумконвоя" по залізниці. Про це повідомив спікер МЗС Євген Перебийніс під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство закордонних справ України 11 квітня отримало ноту російського зовнішньополітичного відомства про намір російської сторони направити 16 квітня в Донецьку і Луганську області України черговий такий вантаж", - повідомив Перебийніс.

Він підкреслив, що МЗС України неодноразово звертало увагу РФ на те, що попередні гуманітарні вантажі переміщалися на територію України незаконно, без згоди українського уряду, що порушує національне та міжнародне законодавство. Разом з цим, Перебийніс зазначив, що українська сторона рекомендувала РФ здійснити доставку "гумконвоя" по залізниці.

"Російській стороні рекомендовано здійснювати доставку вантажу залізничним транспортом через контрольовані компетентними органами України пункти пропуску в Харківській і Луганській областях для проведення передбачених законодавством процедур прикордонного та митного контролю", - заявив він.

Також, за його словами, українська сторона підкреслила необхідність приведення змісту гуманітарних вантажів у відповідність з вимогами законодавства України.

"Зокрема, підакцизних товарів, які не відносяться до гуманітарної допомоги", - додав Перебийніс.

Нагадаємо, раніше черговий російський "гумконвой" увіз в Україну небезпечний вантаж.