ua en ru

МЗС України розчарований скасуванням фотовиставки по Криму в штаб-квартирі ОБСЄ

Міністерство закордонних справ України розчароване скасуванням фотовиставки до річниці окупації Криму в штаб-квартирі ОБСЄ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського МЗС.

"Міністерство закордонних справ України висловлює розчарування рішенням Сербської головування в ОБСЄ та Генерального секретаря ОБСЄ, яким скасовано проведення 19 березня в будівлі штаб-квартири ОБСЄ у Відні фотовиставки у зв'язку з річницею незаконної окупації Росією АР Крим р. і Севастополь", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що виставка була ініційована спільно української і литовської делегації в ОБСЄ і повинна була стати нагадуванням про наслідки збройної агресії Росії проти України для безпеки в регіоні ОБСЄ і ситуації з правами людини в окупованому Криму.

"При підготовці заходу були враховані всі рекомендації Сербської головування та Генерального секретаря ОБСЄ. Тому рішення, прийняте напередодні відкриття виставки, стало для української і литовської сторін повною несподіванкою", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Раді встановили інсталяцію до річниці анексії Криму.