ua en ru

МЗС України розцінює проведення РФ військових навчань як чергову силову провокацію

Міністерство закордонних справ України розцінює проведення Росією 21-25 травня 2014 р. військових навчань як чергову силову провокацію.

Міністерство закордонних справ України розцінює проведення Росією 21-25 травня 2014 р. військових навчань як чергову силову провокацію. Про це повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"Плани російської сторони викликають велике занепокоєння в Україні. Враховуючи сценарій "Авіадартс-2014", залучені в нього сили і засоби, а також бойове застосування сучасних озброєнь в безпосередній близькості до наших кордонів державою, яка вже вчинила акт агресії проти України та незаконну анексію частини нашої території, розцінюємо ці дії Росії як чергову силову провокацію та неприкриту спробу посилення напруги на кордонах з Україною і в регіоні в цілому", - йдеться в повідомленні.

У МЗС вважають, що проведення навчань з такими специфічними завданнями поблизу кордонів України в день президентських виборів свідчить про продовження реалізації Росією сценарії подальшої дестабілізації ситуації, зокрема в східних регіонах України, і брутального тиску проти українського народу.

"Категорично вимагаємо від Російської Федерації припинити практику провокування нестабільності, негайно відвести підрозділи російських збройних сил від українського кордону та виконати взяті зобов'язання відповідно до Женевських домовленостей", - підкреслили у відомстві.