ua en ru

МЗС України перевіряє інформацію про звільнення 23 українців в Лівії

Міністерство закордонних справ України наразі перевіряє інформацію про звільнення 23 громадян України, які провели три роки в полоні у Лівії.

Міністерство закордонних справ України наразі перевіряє інформацію про звільнення 23 громадян України, які провели три роки в полоні у Лівії. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі українського зовнішньополітичного відомства.

"Нам ще треба перевірити це, перш ніж коментувати", - заявили в прес-службі.

Зазначимо, вчора ТСН повідомило, що українці були звільнені ввечері 28 серпня 2014 р.

Цю інформацію телеканалу підтвердив протоієрей Захарія Керстюк, який опікувався гуманітарною місією в Лівії і регулярно навідував українців у полоні.

За його словами, вони вже полишили територію Лівії. Медики обстежили їх і загрози життю не виявили. Однак через тривалий полон у чоловіків загострилися хронічні хвороби.

"Ми сподіваємося, що Міністерство іноземних справ зробить для них документи і вони вилетять як вільні люди. Але вони не в межах Лівії. У надійному місці, у безпечному місці, вже на свободі", - сказав священик Захарія Керстюк.

Нагадаємо, лівійські повстанці захопили 24 українців влітку 2011 р., звинувативши їх у тому, що вони воювали на боці колишнього лідера Лівії Муамара Каддафі. Один з полонених помер. Українці усі звинувачення відкидали і казали, що приїхали працювати до Лівії за цивільними контрактами.