ua en ru

МЗС України просить ООН називати бойовиків ДНР та ЛНР незаконними збройними формуваннями

МЗС України просить ООН називати бойовиків ДНР та ЛНР незаконними збройними формуваннями Джерело фото:twitter.com/Новости Донбасса
Міністерство закордонних справ України просить Верховного комісара ООН з прав людини вживати щодо бойовиків так званих ДНР та ЛНР на Донбасі словосполучення "незаконні збройні формування"

Міністерство закордонних справ України просить Верховного комісара ООН з прав людини вживати щодо бойовиків так званих ДНР та ЛНР на Донбасі словосполучення "незаконні збройні формування". Про це сьогодні на брифінгу повідомив директор департамента информационной политики МЗС України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, коментуючи 7-му доповідь управління Верховного комісара ООН з прав людини стосовно ситуації з правами людини в Україні, підготованою моніторинговою місією ООН, Перебийніс заявив: "МЗС України звернуло увагу офісу Верховного комісара ООН з прав людини на окремі недоліки цього документу. Зокрема, українська сторона продовжує наполягати, щоб місія використовувала у тексті доповіді словосполучення "незаконні збройні формування", як це чітко визначено у резолюції Ради Безпеки ООН з прав людини".

Загалом, за його словами, Україна позитивно оцінює цей документ і діяльність місії ООН щод ситуації в Україні.

"В цілому ми позитивно оцінюємо діяльність місії, а також здійснений нею аналізи правозахисної ситуації в Україні. Доповідь детально, з наведенням прикладів, висвітлює погіршення ситуації в окуповані АР Крим, де продовжують фіксуватися системні та брутальні порушення прав людини, особливо по відношенню до кримських татар та українців", - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, Перебийніс також заявив, що "Донецька народна республіка" не має права звертатися до Ради безпеки ООН.