ua en ru

МЗС України закликає РФ вплинути на звільнення сепаратистами інспекторів ОБСЄ

Міністерство закордонних справ України закликає РФ вплинути на звільнення сепаратистами у Слов'янську інспекторів ОБСЄ.

Міністерство закордонних справ України закликає РФ вплинути на звільнення сепаратистами у Слов'янську інспекторів ОБСЄ. Про це йдеться у заява українського зовнішньополітичного відомства, розповсюдженій сьогодні прес-службою МЗС України.

"МЗС України рішуче засуджує сьогоднішнє захоплення озброєними бойовиками у місті Слов'янськ Донецької області групи міжнародних військових інспекторів ОБСЄ, які перебувають в Україні згідно з положеннями Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки. До складу групи, яку супроводжують представники Генштабу Збройних сил України, входять військовослужбовці Данії, Польщі, ФРН, Чехії та Швеції... Російська Федерація, яка підтримує злочинні дії маріонеткових озброєних угруповань в східних областях України, зобов'язана негайно засудити захоплення інспекторів ОБСЄ, а також використати свій вплив на терористів для негайного звільнення представників інспекційної групи ОБСЄ та супроводжуючих їх осіб", - йдеться у заяві.

На думку МЗС, захоплення та примусове утримання міжнародних спостерігачів, які користуються привілеями та імунітетами за Віденською конвенцією про дипломатичні зносини, є черговим підтвердженням злочинного та терористичного характеру діяльності озброєних угруповань сепаратистів у Донецькій області, які інспіруються та підтримуються російськими спецслужбами.

Нагадаємо, сьогодні в МВС підтвердили захоплення сепаратистами автобуса з представниками місії ОБСЄ в Слов'янську.