ua en ru

МЗС України попередило про загрозу безпідставних затримань українців у РФ

МЗС України попередило про загрозу безпідставних затримань українців у РФ

Міністерство закордонних справ України попереджає громадян про загрозу безпідставних затримань на території Росії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського МЗС.

"Міністерство закордонних справ України із стурбованістю відзначає, що останнім часом нормою стали випадки безпідставного затримання громадян України на території Російської Федерації, відсутність гуманного ставлення до українців з боку російських правоохоронних органів, несумісного з людською гідністю поведінки, застосування до наших співвітчизників неприпустимих методів фізичного та психологічного впливу, в тому числі тортур", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона зазначає, що грубі порушення Росією своїх міжнародно-правових зобов'язань, у тому числі в області консульських зносин, набули системного характеру.

Повідомляється, що при виникненні на території Росії будь-яких випадків затримання, негуманного поводження, фізичного та психологічного тиску з боку російських органів чи громадян Міністерство закордонних справ України рекомендує українським громадянам невідкладно звертатися на гарячу лінію Центру оперативного реагування Міністерства (+38 044) 238-16-57, чи безпосередньо на гарячі лінії консульських установ України, розташованих на території РФ, а саме:

- Посольство України в Російській Федерації (р. Москва) +7 919 768-77-96

- Консульство України в Новосибірську +7 913 799-27-75

- Консульство України в Ростові-на-Дону +7 918 587-99-93

- Генеральне консульство України в Санкт-Петербурзі +7 921 304-05-72

- Консульство України в Єкатеринбурзі +7 953 000-02-07

Нагадаємо, раніше Україна посилила правила в'їзду для громадян Росії.