ua en ru

МЗС України схвалив угоду щодо ядерної програми Ірану

МЗС України схвалив угоду щодо ядерної програми Ірану Фото: переговори щодо Ірану

Україна розраховує на активізацію співпраці з Іраном в торговельній сфері

Міністерство закордонних справ України схвалив угоду щодо ядерної програми Ірану. Про це йдеться в заяві МЗС України щодо результатів переговорів з іранської проблематики.

"Україна вітає досягнення домовленості щодо Спільного всеосяжного плану дій з врегулювання іранського ядерного питання. Це дійсно історична подія, яка стала результатом тривалих переговорів між "шісткою" міжнародних посередників і Іраном", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Україна, як держава, яка добровільно відмовилася від третього за розмірами ядерного потенціалу, вважає, що повна реалізація цих домовленостей стане значним внеском у зміцнення режиму ядерного нерозповсюдження, який є наріжним каменем регіональної та міжнародної стабільності.

"Україна вітає рішучість усіх сторін забезпечити послідовну реалізацію Спільного всеосяжного плану дій у тісній співпраці з МАГАТЕ. Ми очікуємо на швидкий розгляд і схвалення Загального всеосяжного плану дій Радою Безпеки ООН з метою невідкладного початок його імплементації. Вважаємо, що зняття економічних та фінансових санкцій з Ірану створює можливості для більш повної реалізації значного потенціалу цієї країни, в т. ч. і для активізації українсько-іранського співробітництва в торговельно-економічній сфері", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, ЄС продовжила призупинення дії санкцій проти Ірану на 6 місяців.