ua en ru

МЗС України назвав безпрецедентним визнання Радою Європи присутності військ РФ в Україні

Міністерство закордонних справ України назвало безпрецедентним визнання Радою Європи присутності російських військ в Україні.

Міністерство закордонних справ України назвало безпрецедентним визнання Радою Європи присутності російських військ в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС.

"Ми вітаємо це рішення вищого виконавчого органу Ради Європи і вважаємо його яскравим проявом консолідації міжнародного співтовариства в справі підтримки України і засудження агресивних дій Російської Федерації. Безпрецедентним є офіційне визнання у вирішенні факту наявності російських збройних сил на території України, що Росія досі продовжує заперечувати", - йдеться в повідомленні.

У Мзс також розглядають як важливі й інші положення рішення, зокрема, щодо необхідності для всіх сторін повною мірою виконувати пункти Мінського протоколу від 5 вересня 2014 р.

"Нагадуємо, що за визнанням значної частини світового співтовариства, Україна чітко виконує взяті за Мінським протоколом зобов'язання", - підкреслили у відомстві.

"Серйозним сигналом у рішенні Комітету міністрів Ради Європи є заклики до російській стороні використовувати свій вплив на сепаратистські угруповання для деескалації ситуації на сході України, відмовитися від поставок зброї і військової техніки сторонам конфлікту і встановити контроль за кордоном для уникнення незаконної поставки такого обладнання", - додали в МЗС.

"Очікуємо, що за результатами зазначеного в рішенні вивчення можливостей надання гуманітарної допомоги та сприяння забезпеченню прав внутрішньо переміщених осіб і біженців, які страждають в результаті конфлікту в нашій країні, Радою Європи будуть вжиті дієві кроки", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні Комітет міністрів Ради Європи закликав Росію вивести свої війська з України.