ua en ru

МЗС України направив РФ ноту у зв'язку з призначенням виборів у Криму на 14 вересня 2014 р

Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту у зв'язку з наміром проведення виборів на території АРК в законодавчі органи 14 вересня 2014 р.

Міністерство закордонних справ України направило Росії ноту у зв'язку з наміром проведення виборів на території АРК в законодавчі органи 14 вересня 2014 р. Про це в ході брифінгу заявив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Такі спроби російської сторони, пов'язані з втручанням у діяльність органів місцевого самоврядування Автономної Республіки Крим і Севастополя, а також поширення російського законодавства на невід'ємну частину України, є незаконними", - заявив Перебийніс.

За словами представника МЗС, Україна висунула РФ вимогу припинити нагромадження "безглуздих і неправомірних дій, пов'язаних з легітимізацією анексії Криму".

Нагадаємо, 27 травня 2014 р. Президент Росії Володимир Путін підписав федеральний конституційний закон, який передбачає, зокрема, скорочення на півтора року терміну обігу української гривні на території Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя - до 1 червня 2014 р. Документ також встановлює, що вибори в Криму і Севастополі пройдуть в єдиний день голосування - 14 вересня 2014 р.