ua en ru

МЗС України направив ноти протесту країнам, чиї кораблі продовжують заходити до Криму

Міністерство закордонних справ України (МЗС) направило ноти протесту країнам прапорів судів, які, незважаючи на існуючу заборону, заходять до закритих портів окупованих Росією АР Крим та міста Севастополя.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) направило ноти протесту країнам прапорів судів, які, незважаючи на існуючу заборону, заходять до закритих портів окупованих Росією АР Крим та міста Севастополя. Про це в ході сьогоднішнього брифінгу заявив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"За період з кінця липня по 10 грудня цього року "Укрморрічінспекція" зафіксувала перебування 99 суден під прапорами іноземних держав, переважно РФ. Зокрема, 48 цих суден належать Росії, 4 - Молдові, 2 - Італії, 2 - Кіпру, 1 - Португалії , 1 - Мальті, решта - ряду острівних держав", - заявив Перебийніс.

За його словами, жодне правопорушення не залишається поза увагою органів державної влади України.

"Станом на першу декаду грудня, за наявною в міністерстві інформацією, Генеральною прокуратурою України вже відкрито і розслідується 69 кримінальних справ стосовно таких протиправних дій", - сказав Перебийніс.

"МЗС України звернулося з нотами до країн-прапорів суден-порушників із проханням надати офіційні пояснення щодо порушень порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з вимогою не допускати такі порушень у майбутньому", - заявив Перебийніс.

Нагадаємо, згідно з даними представництва Євросоюзу, санкції ЄС поширюються тільки на 2 із 7 портів у Криму.