ua en ru

МЗС України сподівається, що українець із судна Arctic Sunrise завтра буде звільнений

Міністерство закордонних справ України (МЗС) сподівається, що громадянин України Руслан Якушев, який працював коком на судні організації Greenpeace Arctic Sunrise, завтра, 21 листопада 2013 р., буде звільнений. Про це сьогодні під час зустрічі з заступником міністра закордонних справ РФ Василем Небензей заявив перший заступник міністра закордонних справ України Руслан Демченко, передає прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

Під час розмови в рамках засідання Ради глав урядів СНД в Санкт-Петербурзі сторони обговорили комплекс актуальних питань українсько-російських відносин.

Окрему увагу сторони приділили ситуації із затриманням громадянина України Якушева.

"У контексті запланованого на 21 листопада відповідного судового засідання, українською стороною було висловлено сподівання на позитивне вирішення питання нашого співвітчизника, з урахуванням останніх рішень щодо членів згаданого судна. МЗС України здійснює консульський супровід зазначеної справи, забезпечено правовий захист громадянина України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 вересня 2013 р. озброєні люди захопили екіпаж криголама Greenpeace, що протестує проти освоєння "Газпромом" Арктики. Згодом з'ясувалося, що активістів звинувачують у піратстві. Серед затриманих був і громадянин України Руслан Якушев. 29 вересня суд Мурманська заарештував його на два місяці ув'язнення.