ua en ru

МЗС України за рік відправив 30 нот Росії з приводу Савченко

МЗС України за рік відправив 30 нот Росії з приводу Савченко Фото: Надія Савченко

Міністерство складає список осіб, які брали участь у викраденні Надії Савченко

Міністерство закордонних справ України (МЗС) відправило 30 нот Росії за рік незаконного утримування Надії Савченко на території РФ. Про це йдеться у заяві МЗС.

"Всі ми ні на мить не припиняли боротися за свободу для Надії. Було направлено більше 30 дипломатичних нот до російської сторони з вимогою звільнити громадянку та народного депутата України, зроблено 18 офіційних заяв та коментарів Міністерства, сотні звернень до керівників інших іноземних держав і міжнародних організацій", - йдеться в заяві.

У Мзс зазначили, що справу Надії Савченко стала предметом обговорення у всіх зовнішніх контактах і на всіх багатосторонніх майданчиках.

"За цей рік її ім'я стало символом незламності людського духу, патріотизму і протидії російської агресії", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві обіцяли, що не припинять роботи по звільненню Савченко до тих пір, поки вона не вийде на свободу.

"Спільно з нашими партнерами ми працюємо над списком осіб, причетних до незаконного переслідування Надії і порушення її прав. Після його введення, хто своїми діями підтримує беззаконня щодо Надії, не зможуть відчувати себе вільно в будь-якому куточку світу", - повідомили в зовнішньополітичному відомстві.

Нагадаємо, вчора виповнився рік з тих пір, як Савченко знаходиться в Росії.