ua en ru

МЗС вимагає зустрічі консула України з незаконно утримували в РФ громадянами

МЗС вимагає зустрічі консула України з незаконно утримували в РФ громадянами Фото: Надія Савченко

Консульства України і Росії домовилися обговорювати питання у сфері забезпечення прав громадян

У Москві 26 червня відбулася робоча зустріч керівників консульських служб зовнішньополітичних відомств України та Росії, на якій українська сторона зажадала зустрічі консула України з безпідставно утримуються громадянами на території РФ. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Українська сторона в черговий раз висунула вимогу забезпечити неухильне виконання Росією положень міжнародних договорів у консульській сфері та, зокрема, невідкладно забезпечити консулу України зустріч з безпідставно утримували на території Російської Федерації громадянами України Миколою Карпюком, Станіславом Кліхом, Олегом Сенцовым, Олександр Кольченко, Геннадієм Афанасьєвим. Особливу увагу приділено справі народного депутата України, члена делегації України в ПАРЄ Надії Савченко і повторено вимога її негайного звільнення, як і інших незаконно утримуваних на території Російської Федерації громадян України", - підкреслили у відомстві.

Як зазначили в МЗС, досягнута домовленість про продовження обговорення проблемних питань у сфері забезпечення прав громадян.

Нагадаємо, українська льотчик і народний депутат Надія Савченко заявила про закінчення ознайомлення з справою, заведеною проти неї в Росії.

Зазначимо, російський суд продовжив час перебування Савченко в СІЗО до 30 вересня.