ua en ru

МЗС вимагає від Росії припинити переслідування журналіста Семени

МЗС вимагає від Росії припинити переслідування журналіста Семени Фото: Микола Семена (facebook.com/mykola.semena)

"Суд" засудив Семену до 2,5 роки умовно з випробувальним терміном у три роки

Міністерство закордонних справ України вимагає від Російської Федерації припинити переслідування українського журналіста Миколая Семену. Про це повідомила прес-секретар відомства Мар'яна Беца у своєму Twitter.

"Незаконна влада, незаконний вирок журналісту М. Семена. В черговий раз вимагаємо від РФ припинити політ переслідування", - написала Беца.

Нагадаємо, раніше в окупованому Криму Залізничний районний "суд" засудив Семену до 2,5 роки умовно з випробувальним терміном у три роки і забороною займатися публічною діяльністю три роки.

Визнаючи Семену винним, "суддя" послалася на право націй на самовизначення і заявила, що події весни 2014 року в Криму відповідають міжнародному праву.

Раніше, сторона обвинувачення просила для кримського журналіста покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, але з відстрочкою виконання на три роки. "Прокурор" Світлана Будинська також зажадала заборонити Семена займатися будь публічною діяльністю протягом трьох років.

Зазначимо, що кримський журналіст Насіння звинувачується російськими властями в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року в його будинку ФСБ Росії провела обшук, а в травні того ж року йому було пред'явлено офіційне звинувачення.