ua en ru

МЗС: Росія, як правонаступниця СРСР, має зважати на указ про передачу Криму Україні в 1954

МЗС: Росія, як правонаступниця СРСР, має зважати на указ про передачу Криму Україні в 1954 Фото: МЗС нагадало, що 19 лютого 1954 року Крим передали Україні (РБК-УкраЇНА)

В МЗС нагадали, що сьогодні виповнилося 64 роки з дня указу про передачу Криму до складу України

Російська Федерація, як правонаступниця Союзу радянських соціалістичних республік, має зважати на указ президіуму СРСР 1954 року, який було ухвалено передачу Криму у склад України. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

У відомстві також нагадали, що 19 січня 2018 року виповнилося 64 роки з дня указу президіуму Верховної ради СРСР про передачу Кримської області зі складу РРФСР до складу УРСР.

"Як правонаступниця СРСР, Росія має рахуватися з дво-та багатосторонніми договорами з Україною, але своїми діями РФ доводить, що не визнає норми міжнародного права, жорстко їх порушуючи", - зазначено у повідомленні МЗС.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко закликав не визнавати вибори президента Росії в окупованому Криму, які РФ планує вперше провести 18 березня 2018 року. Також він закликав не здійснювати примирливі візити в Росію та не відновлювати російський мандат у Парламентській асамблеї Ради Європи.