ua en ru

МЗС Росії та Франції обговорили координацію зусиль по боротьбі з ІДІЛ

МЗС Росії та Франції обговорили координацію зусиль по боротьбі з ІДІЛ Фото: ІДІЛ

Підтверджено затребуваність продовження регулярного політичного діалогу між Москвою і Парижем

Заступник глави Міністерства закордонних справ (МЗС) Росії Михайло Богданов обговорив з дипломатичним радником Президента Франції Жаком Одібером і політичним директором МЗС Франції Ніколя де Рів'єром координацію зусиль по боротьбі з угрупованням "Ісламська держава" (ІДІЛ). Про це повідомляється на сайті МЗС РФ.

"8 жовтня в Парижі спеціальний представник Президента Російської Федерації по Близькому Сходу і країнам Африки, заступник Міністра закордонних справ Росії М.Л.Богданов провів консультації з дипломатичним радником Президента Французької Республіки Ж. Одібер і політичним директором МЗС Франції Н. де Рів'єром", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, відбулася відвертий розгорнутий обмін думками щодо військово-політичної ситуації, що складається на Близькому Сході з акцентом на стан справ в Сирії і навколо неї, а також в Лівані і палестино-ізраїльському врегулюванні.

"Особливо предметно було обговорено завдання координації різнопланових зусиль щодо ефективної протидії загрозі від "Ісламської держави" та інших радикальних угруповань терористичної загрози для всього міжнародного співтовариства. При цьому наголошувалося, що контртерористичні дії повинні йти паралельно з активною консолідованою paботою з просування політичного врегулювання сирійської кризи на основі Женевського комюніке від 30 червня 2012 р. з прицілом на подальше соціально-економічне відродження Сирії", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, за підсумками консультацій підтверджена затребуваність продовження регулярного політичного діалогу між Москвою і Парижем за ключовими аспектами близькосхідної обстановки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міноборони РФ заявили про знищення 11 таборів підготовки бойовиків в Сирії.