ua en ru

У МЗС РФ заявили, що продовження на рік особливого статусу Донбасу не вирішує ключових проблем

У МЗС РФ заявили, що продовження на рік особливого статусу Донбасу не вирішує ключових проблем Фото: Григорій Карасін (flickr.com/iiss_org)

На зустрічі з Волкером Сурков закликав вплинути на ухвалення закону про особливий статус Донбасу на постійній основі

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що продовження Україною на рік особливого статусу Донбасу не вирішує ключових проблем. Про це заявив заступник глави МЗС Росії Григорій Карасін в інтерв'ю "РИА Новости".

Так, за словами Карасіна, на зустрічі помічника президента Росії Владислава Суркова зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером в Белграді російська сторона закликала американську сторону "вплинути на українську владу з метою спонукати їх до виконання взятих на себе в Мінську зобов'язань, в першу чергу в плані прийняття постійно діючого закону "Про особливий статус Донбасу".

"Схвалений днями у Верховній Раді законопроект про продовження особливого статусу лише на один рік - це паліативний крок, який не вирішує ключових проблем. Як у випадку з попереднім законом, цей законопроект, незважаючи на вимоги мінського "Комплексу заходів", також не був узгоджений з представниками Донецька і Луганська. Розмова з американськими колегами буде продовжена", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні в Україні набув чинності закон про створення умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької і Луганської областей, яким на рік продовжується особливий статус ОРДЛО.