ua en ru

У МЗС РФ заявили, що Британія повинна скоротити понад 50 своїх дипломатів у країні

У МЗС РФ заявили, що Британія повинна скоротити понад 50 своїх дипломатів у країні Фото: МЗС Росії (flickr.com moscow-live)

Раніше Росія заявляла про видворення 23 британських дипломатів

У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації заявили, що Британія повинна скоротити понад 50 своїх дипломатів у Росії. Про це з посиланням на відповідну заяву МЗС РФ повідомляє Reuters.

"Москва повідомила Британії, що вона повинна скоротити "трохи більше 50" людей свого дипломатичного і технічного персоналу в Росії в протистоянні, що загострюється, через отруєння колишнього російського шпигуна і його дочки в Англії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на даний момент Росія вже прийняла рішення про видворення 23 британських дипломатів у відповідь на видворення Британією 23 російських дипломатів.

Речник російського МЗС Марія Захарова заявила, що Британія повинна в місячний термін "привести сумарну кількість працівників посольства Великобританії в Москві та генеральних консульств Великобританії в Росії у відповідність з кількістю російських дипломатів і адміністративно-технічних працівників, які перебувають у тривалих відрядженнях у Великобританії", зазначивши, що кількість представників Британії в РФ більша за кількість російських дипломатів в Британії на більш ніж 50 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація має намір вислати 59 дипломатів з 23 країн в якості заходів у відповідь на видворення російських дипломатів через отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля у Великобританії.