ua en ru

МЗС РФ заявив про готовність співпрацювати з усіма знову обраними членами Радбезу ООН

МЗС РФ заявив про готовність співпрацювати з усіма знову обраними членами Радбезу ООН Фото: МЗС РФ

У РФ прокоментували обрання членів Радбезу ООН

Росія готова до конструктивної співпраці з знову обраними членами Ради безпеки ООН. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ РФ.

"Розраховуємо, що, беручи участь у роботі цього органу ООН несе головну відповідальність за підтримання міжнародного миру і безпеки, ці держави будуть активно сприяти закріпленню центральної ролі Організації у світових справах, підвищення її ефективності і авторитету в реалізації глобального порядку денного, виступати за політико-дипломатичне врегулювання кризових ситуацій на основі суворого дотримання цілей і принципів Статуту ООН і міжнародного права. Зі свого боку готові до конструктивної співпраці з знову обраними членами Ради безпеки", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна не буде співпрацювати з Росією в Радбезі ООН у разі досягнення державою членства.

Нагадаємо, сьогодні, 15 жовтня, Україну обрали членом Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй з 1 січня 2016 р. на дворічний період.