ua en ru

МЗС РФ викликало посла Молдови в Москві через звернення до ООН

МЗС РФ викликало посла Молдови в Москві через звернення до ООН Фото: МЗС РФ (wikipedia.org)

Молдова ігнорує реалії присутності обмеженого російського військового контингенту на Дністрі

У п'ятницю, 25 серпня, МЗС Росії викликало посла Республіки Молдова в Москві Андрія Негуцу. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті зовнішньополітичного відомства.

"Заступник Міністра закордонних справ Російської Федерації С. А.Рябков звернув його увагу на провокаційну ініціативу Кишинева про внесення до порядку денного 72-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН додаткового пункту "Повний вивід іноземних збройних сил з території Молдови", - йдеться в повідомленні.

Також у МЗС РФ підкреслили, що цей крок Молдови ігнорує "справжні першопричини і реалії присутності обмеженого російського військового контингенту на Дністрі" і в РФ його розглядають, як "ще одну ланку в низці недружніх акцій, що вживаються останнім часом в Кишиневі противниками позитивних змін в російсько-молдавських відносинах".

"Ініціатори цих дій, що не відповідають сподіванням значної частини молдавських громадян, повинні віддавати собі звіт в їх неминучому негативному впливі як на двостороннє співробітництво, так і на процес придністровського врегулювання", - додали в російському МЗС.

Нагадаємо, в Раді підтримують ініціативу Молдови про виведення військ РФ з Придністров'я.