ua en ru

МЗС РФ очікує від України та ЄС правового оформлення відстрочки введення ЗВТ до 2016 р

Міністерство закордонних справ Росії очікує від України і Європейського союзу правового оформлення рішення про відстрочення введення правил зони вільної торгівлі між ними до 31 грудня 2015 р.

Міністерство закордонних справ Росії очікує від України і Європейського союзу правового оформлення рішення про відстрочення введення правил зони вільної торгівлі між ними до 31 грудня 2015 р. Про це йдеться в заяві російського зовнішньополітичного відомства.

"Очікуємо правового оформлення в Євросоюзі і в Києві рішення про відстрочку до 31 грудня 2015 р. введення тимчасового застосування правил зони вільної торгівлі. Розраховуємо, що майбутній період буде використаний для юридично зобов'язуючого врегулювання всіх російських занепокоєнностей в інтересах збереження двосторонніх економічних відносин шляхом коригування угоди про асоціацію", - йдеться в повідомленні.

У МЗС підкреслили, що в разі порушення досягнутих домовленостей й початку тимчасового застосування тих чи інших положень, що стосуються ЗВТ, Росія залишає за собою право негайного реагування на них у відповідності з правилами СОТ, СНД і Митного союзу.