ua en ru

МЗС РФ звинуватило спецмісію ОБСЄ в Україні в необ'єктивності

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні в необ'єктивності.

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні в необ'єктивності. Про це на брифінгу заявив представник МЗС РФ Олександр Лукашевич, передає прес-служба відомства в Twitter.

"Останні події змусили засумніватися в об'єктивності СММ. Звертає на себе увагу доповідь про обстеження території донецької школи. За підсумками огляду воронок спостерігачі зробили однозначний висновок, що обстріл вівся з району, контрольованого українськими військовими. Тим не менш, у відповідному матеріалі для ЗМІ пасажу з вказівкою напряму обстрілу школи не виявилося", - заявив Лукашевич.

Він додав, що "спостерігачі на шкоду власному авторитету намагаються спотворити картину на догоду Києву".

"Одностороннє інформування спецмісією про стан справ у зоні роз'єднання сил сторін навряд чи відповідає створенню атмосфери довіри", - заявив він.

Нагадаємо, 5 листопада в результаті попадання снаряда на спортивний майданчик біля донецької школи №63 загинуло 2 дітей, ще 3 отримали поранення. В ОБСЄ заявили, що обстріл школи в Донецьку вівся з північно-західного напрямку. Пізніше в організації уточнили, що вони не будуть займатися розслідуванням цієї події, оскільки завдання місії фіксувати факти.

Раніше РНБО звинуватила ОБСЄ у розголошенні даних про дислокацію сил АТО, але моніторингова місія спростувала цю інформацію.