ua en ru

У МЗС РФ звинуватила Україну у відмові підписати угоду про відвід озброєння до 100 мм

У МЗС РФ звинуватила Україну у відмові підписати угоду про відвід озброєння до 100 мм Фото: глава МЗС РФ Сергій Лавров

У МЗС РФ заявили про посилення "войовничої риторики Києва"

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) Росії заявили, що Україні під час засідання контактної групи в Мінську 3-4 серпня відмовилася підписати угоду про відвід танків, артилерії до 100 мм і мінометів до 120 мм від лінії зіткнення на глибину 15 км з кожного боку. Про це йдеться в заяві відомства.

"На жаль, різко посилилася войовнича риторика Києва. Відмовившись під час останнього засідання контактної групи в Мінську (3-4 серпня ц. р.) від підписання практично готового і узгодженого документа про відвід танків, артилерії до 100 мм і мінометів до 120 мм від лінії зіткнення на глибину 15 км з кожного боку, що повинно було сприяти деескалації протистояння в регіоні, українські влади, безапеляційно посилаючись на якісь погрози і провокації, стали заявляти про повернення на бойові позиції своїх важких озброєнь і артилерійських систем, виведених в тил у відповідності з комплексом заходів щодо виконання мінських угод від 12 лютого 2015 року", - заявили в Мзс.

Нагадаємо, в Адміністрації Президента України заявили, що рішення щодо відведення техніки не менше 100 мм включно з Широкіно буде прийнято найближчим часом.