ua en ru

МЗС РФ назвав "лицемірним" заклик Євросоюзу до ООН підтримати санкції проти Росії

МЗС РФ назвав "лицемірним" заклик Євросоюзу до ООН підтримати санкції проти Росії Фото: міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров

МЗС Росії прокоментував заяву Федеріки Могеріні про санкції

Міністерство закордонних справ (МЗС) РФ назвало "лицемірним" заклик Європейського союзу до країн ООН підтримати санкції проти Росії. Про це йдеться в офіційній заяві відомства.

"Здивовані заявою високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки від імені Євросоюзу по Криму від 18 березня. Воно перейнято зарозумілим неповагою до більш ніж двохмільйонного населення Кримського федерального округу Росії", - заявили в міністерстві.

У російському відомстві заявили, що Брюссель "не бажає бачити тих реальних змін на краще в житті населення Республіки Крим і Севастополя у складі Росії".

"Замість того, щоб повторювати раз у раз необґрунтовані твердження про якихось "порушення прав людини" і "анексії Криму", європейським чиновникам було б корисно більше дізнатися про реальну ситуацію в російському Криму на основі об'єктивних фактів і прямого спілкування з кримчанами. Крім того, мало б сенс звернути увагу перш за все на реальні порушення прав мешканців Криму, викликані водної, транспортної, енергетичної та продовольчої блокадою півострова українськими і кримсько-татарськими націоналістами і радикалами при повному потуранні влади України", - йдеться в повідомленні.

"На цьому тлі заклик ЄС до держав-членів ООН запровадити санкції проти Росії виглядає лицемірно", - додали в Мзс.

Нагадаємо, Європейський союз закликає країни-учасниці Організації Об'єднаних Націй (ООН) приєднатися до санкцій проти Росії.