ua en ru

МЗС: Резолюція ПАРЄ допомагатиме зміцненню демократії в Україні

Міністерство закордонних справ заявляє, що резолюція ПАРЄ допомагатиме зміцненню демократії в Україні. Про це йдеться в повідомленні МЗС.
"Щойно ухвалена резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи стала перемогою збалансованих оцінок і здорового глузду над черговими спробами перенести внутрішньополітичну боротьбу на європейський майданчик", - зазначає МЗС.
Критичні зауваження, що містяться в резолюції, в цілому спрямовані на заохочення України до проведення правових та політичних реформ, вважає відомство. "Саме над цим сьогодні працює українська влада, виконуючи зобов'язання України перед Радою Європи, які попередні уряди не спромоглися реалізувати з 1995 року. Про це свідчить, зокрема, внесення Президентом України на розгляд Верховної Ради проекту нового Кримінально-процесуального кодексу, розробленого у відповідності до стандартів РЄ", - йдеться в повідомленні.
МЗС переконане, що немає сумнівів, що в осяжній перспективі Україна повністю виконає свої зобов'язання перед РЄ.
"Ухваленню резолюції передувала ґрунтовна дискусія в стінах ПАРЄ, яка продемонструвала прагнення європейських політиків глибоко зрозуміти всі особливості демократичних процесів в Україні, а не судити про них на основі розповідей емісарів окремих політичних сил", - зазначає МЗС.

Раніше повідомлялося, що ПАРЄ на своєму засіданні 26 січня прийняла резолюцію про стан демократії в Україні, в якій йде мова про можливе введення санкцій щодо України, якщо вимоги ПАРЄ щодо кримінального переслідування колишніх членів уряду не будуть виконані.