ua en ru

У МЗС рекомендують українцям в Індонезії утриматися від поїздок в східну частину Балі

У МЗС рекомендують українцям в Індонезії утриматися від поїздок в східну частину Балі Фото: МЗС України (РБК Україна)

Також в МЗС повідомили контакти "гарячої лінії" для отримання допомоги

Посольство України в Республіці Індонезія рекомендує громадянам України під час перебування в Індонезії утримуватися від наближення до вулкану Агунг і відстежувати повідомлення місцевих служб щодо розвитку ситуації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського МЗС.

"Враховуючи виверження вулкана Агунг (район Карангасем, провінція Балі, Республіка Індонезія) і можливість його подальшої вулканічної активності, Посольство України в Республіці Індонезія рекомендує громадянам України проявляти підвищену пильність і обережність під час відвідування східній частині острова Балі, утримуватися від наближення до вказаного об `єкта на відстань менше 12 км, а також відстежувати повідомлення місцевих служб щодо розвитку ситуації", - йдеться в повідомленні

Також в МЗС рекомендують контактувати з представниками туристичних організацій, авіакомпаній, організаторами подорожей і страховими компаніями щодо вирішення організаційно-технічних питань, які можуть виникнути у зв'язку з вулканічною активністю.

У міністерстві також додали, що в разі потрапляння у складні ситуації і необхідності отримання відповідної допомоги, громадяни України можуть зв'язатися з Посольством України в Республіці Індонезія по телефону "гарячої лінії" (+62) 8788-489-0918, адреса електронної пошти: emb_id@mfa.gov. ua, або на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: + 38-044-238-16-57, e-mail: cons_or@mfa.gov.ua.

Нагадаємо, на острові Балі через загрозу виверження вулкана Агунг розширили зону евакуації до 10 км, в наслідок чого будинки будуть змушені залишити 100 тис. місцевих жителів.