ua en ru

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Іраку

Міністерство закордонних справ України рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до Іраку.

Міністерство закордонних справ України рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до Іраку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

"У зв'язку із триваючим на території Іраку широкомасштабним збройним протистоянням між урядовими військами та терористичним угрупованням "Ісламська держава Іраку та Леванту" (ІДІЛ), що супроводжується нанесенням численних авіаударів військово-повітряних сил по місцям скупчення радикальних ісламістів, а також зростанням загрози вчинення джихадистами терористичних актів у великих містах країни (у тому числі, в столиці - м. Багдад), МЗС вчергове наполегливо застерігає громадян України від поїздок до Іраку до нормалізації ситуації, а тих, хто продовжує перебувати в цій країні, закликає негайно залишити її територію", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у разі потрапляння в надзвичайні ситуації на території Іраку громадянам України слід звертатися до Посольства України в Іраку або телефонувати на цілодобову гарячу лінію МЗС України.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України рекомендувало українцям покинути Ємен через почастішання випадків нападів на іноземних громадян.