ua en ru

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до РФ на фінал Чемпіонату світу з футболу

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до РФ на фінал Чемпіонату світу з футболу Ілюстративне фото (facebook.com-fifaworldcup)

Можливості консульського захисту громадян України в Росії наразі обмежені

Міністерство закордонних справ України (МЗС) рекомендує українцям утриматися від поїздок до Російської Федерації (РФ) на фінал Чемпіонату світу з футболу. Про це йдеться у відповідній заяві МЗС.

"Міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Російської Федерації для відвідання змагань фінальної частини Чемпіонату світу з футболу, яка відбудеться з 14 червня по 15 липня 2018 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перебування українців у Росії пов’язане із серйозними загрозами для особистої безпеки.

"Російські силові структури та каральні органи вдаються до затримань та звинувачень у шпигунській або терористичній діяльності, вчиняють проти українців інші провокативні дії. Можливості консульського захисту громадян України на території держави-агресора на теперішній час - обмежені", - йдеться у повідомленні.

Крім того, вітчизняне зовнішньополітичне відомство закликало закордонних партнерів політично бойкотувати фінал ЧС-2018 у Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав українців не їхати на Чемпіонат світу з футболу 2018 року, який пройде в Росії.