ua en ru

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок в Гамбію

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок в Гамбію Фото: українцям рекомендують залишити Гамбію

Українцям, які перебувають у Гамбії, радять виїхати з цієї країни

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися найближчим часом від поїздок у Гамбію або залишити її територію. Про це повідомив Департамент консульської служби МЗС у Facebook.

Це пов’язано з напруженою та непередбачуваною внутрішньополітичною ситуацією в Гамбії, а також введенням на її території надзвичайного стану.

"Громадянам України, які перебувають на території Гамбії, рекомендується виявляти підвищену пильність та обережність, регулярно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в акціях протесту та демонстраціях, не порушувати у розмовах з місцевим населенням питань, щодо внутрішньополітичної ситуації в Гамбії, а також завжди мати при собі документи, які посвідчують особу", - йдеться у повідомленні.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації на території Гамбії, що загрожують життю та здоров’ю, громадянам України радять невідкладно звертатися до Посольства України у Федеративній республіці Нігерія на телефони "гарячої лінії": +2348036789749, +2348091155339, електронну пошту: emb_ng@mfa.gov.ua.

Також можна звернутися на цілодобову "гарячу лінію" МЗС України: +38 044 2381657, електронна пошта: cons_or@mfa.gov.ua.

Рекомендації громадянам України у зв’язку з погіршенням внутрішньополітичної ситуації в Гамбії. У зв’язку з напруженою ...

Опубліковано Департамент консульської служби МЗС України 19 січня 2017 р.

Нагадаємо, Економічне співтовариство країн Західної Африки призупинило військову операцію в Гамбії до полудня п'ятниці, щоб дати президентові Ях’ї Джамме, який програв вибори, шанс мирно передати владу.