ua en ru

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Камеруну

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок до Камеруну Фото: МЗС Украины

Це викликано зростанням рівня терористичних загроз в республіці

У зв'язку із зростанням рівня терористичних загроз в Республіці Камерун, Міністерство закордонних справ України (МЗС) рекомендує громадянам України утриматися найближчим часом від поїздок до цієї країни без нагальної необхідності. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Як зазначається, особливо небезпечними районами Камеруну на даний час залишаються Північний та Крайній північний регіони (м. Гаруа і Маруа), а також прикордонні з Нігерією території Північно-західного та Південно-західного регіонів країни.

"Громадянам України, які перебувають на території Камеруну, наполегливо рекомендується виявляти підвищену пильність та обережність, уникати місць масового скупчення людей та перебування поряд з державними установами, військовими об'єктами та культовими спорудами, постійно стежити за новинами щодо розвитку ситуації в країні, не брати участі в акціях протесту та демонстраціях, максимально обмежити пересування у нічний час та використання місцевого громадського транспорту", - йдеться у повідомленні.

Також відзначається, що у випадках необхідності відвідання Республіки Камерун, громадянам України рекомендується також попередньо інформувати про це Посольство України в Алжирській Народній Демократичній Республіці, до зони відповідальності якого належить Камерун, із зазначенням місць можливого перебування на території цієї країни та контактних даних (номерів телефонів, адрес електронної пошти тощо).

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації під час перебування в Камеруні громадянам України слід невідкладно звертатися до Посольства України в Алжирі за номером телефону (+213) 673 32 94 06 (працює цілодобово), або телефонувати на "гарячу лінію" МЗС України: (+38 044) 238 16 57.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС рекомендує українцям проявити обережність при відвідуванні Тунісу.