ua en ru

МЗС рекомендує українцям проявити обережність при відвідуванні Тунісу

МЗС рекомендує українцям проявити обережність при відвідуванні Тунісу Фото: МЗС України

У Тунісі було введено надзвичайний стан через загрозу терактів

Громадянам України слід проявляти підвищену пильність і обережність при відвідуванні Тунісу. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

"У зв'язку з введенням на території Туніської Республіки надзвичайного стану через загрозу терористичних актів, МЗС рекомендує громадянам України під час перебування на території Тунісу проявляти підвищену пильність і обережність. Утримуватися від відвідання місць надмірного скупчення людей, максимально обмежити пересування в нічний час, не брати участь у акціях протесту, демонстраціях та інших масових заходах", - йдеться в заяві.

Також в МЗС заявили, що в Тунісі почастішали випадки затримання правоохоронними органами іноземних громадян. Громадянам України рекомендується вибирати готелі в столиці, а також у найбільших туристичних центрах країни (Хаммамет, Махдія, Табарка, Тозер, острів Джерба тощо).

"Разом з тим, найближчим часом слід утриматися від відвідування вілайєта Кассерін (гірський захід Тунісу), де триває антитерористична операція проти радикальних ісламістських угруповань", - йдеться в заяві.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації на території Тунісу, громадянам України слід невідкладно звертатися в Посольство України в Туніській Республіці за номером телефону (+216) 24 600 389 (працює цілодобово), або телефонувати на "гарячу лінію" МЗС України: (+38 044) 238 16 57.

Нагадаємо, в Тунісі ввели смертну кару за тероризм.