ua en ru

МЗС рекомендує українцям відмовитися від поїздок в Індію і Південний Судан

МЗС рекомендує українцям відмовитися від поїздок в Індію і Південний Судан Фото: МЗС України

Рекомендація викликана значним загостренням безпекової ситуації в країнах

Міністерство закордонних справ України (МЗС) рекомендує українцям відмовитися від поїздок в Індію і Південний Судан. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

Як зазначається, з огляду на значне загострення безпекової ситуації в індійському штаті Джамму і Кашмір, особливо у Кашмірській долині, МЗС рекомендує громадянам України утриматись, на даному етапі, від поїздок до зазначеного регіону Індії, а громадянам, які перебувають на території штату, - виїхати до безпечних районів Індії.


"Всім громадянам, які перебувають у штаті Джамму і Кашмір, радимо уважно стежити за новинами щодо розвитку ситуації, виявляти підвищену пильність та обережність, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в акціях протесту та демонстраціях, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу", - йдеться у повідомленні.

Те ж саме стосується й столиці Республіки Південний Судан м. Джуба, де внаслідок сутичок загинули сотні людей.

"Всім громадянам, які перебувають у Південному Судані, рекомендується виявляти підвищену пильність та обережність, максимально обмежити пересування в межах населених пунктів та країною, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в акціях протесту та демонстраціях, завжди мати при собі документи, які посвідчують особу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада Безпеки ООН закликав Південний Судан припинити зіткнення і не допустити поширення насильства.