ua en ru

МЗС рекомендує громадянам України перевіряти наявність підстав для відмови у в'їзді до Росії

Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України самостійно перевіряти наявність підстав для відмови у в'їзді до Росії. Про це повідомила прес-служба МЗС.

На додаток до раніше оприлюдненої МЗС інформації щодо змін у міграційному законодавстві Російської Федерації повідомляється, що на веб-сторінці Федеральної міграційної служби (ФМС) РФ почав діяти сервіс, який дозволяє іноземним громадянам та особам без громадянства перевірити наявність підстав для відмови у в'їзді на територію РФ (заборони в'їзду російськими міграційними органами).

З метою отримання зазначеної інформації іноземець має заповнити спеціальну форму на сайті www.fms.gov.ru у розділі "інформаційні сервіси", підрозділ "перевірка наявності підстав для ненадання дозволу на в'їзд на територію РФ іноземним громадянам та особам без громадянства по лінії ФМС.

"З огляду на зазначене, громадянам України, які планують поїздки до Росії, рекомендуємо ще до виїзду з України перевіряти інформацію щодо наявності заборони на їх в'їзд в Росію", - йдеться у повідомленні.