ua en ru

Країни "білого шенгенської списку" готові надати Україні безвіз, - МЗС

Країни "білого шенгенської списку" готові надати Україні безвіз, - МЗС Фото: МЗС України

Безвіз з ЄС відкриває шлях до лібералізації візового режиму з близько 30 країнами т.зв. "білого шенгенського списку"

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували введення безвізового режиму з Європейським союзом. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Так, запровадження Євросоюзом безвізового режиму для громадян України відкриває шлях до лібералізації візового режиму України з близько 30-ма країнами т.зв. "білого шенгенського списку", до якого входять держави Європи, Північної і Південної Америки, Перської Затоки та Азії.

Відзначимо, що в даний список входять близько 60 країн, у тому числі Австралія, Бразилія, Канада, Чилі, Колумбія, Ізраїль, Японія, Мексика, Панама, Сінгапур, Південна Корея, Уругвай та Венесуела. Однак у МЗС не уточнили, з якими конкретно країнами зараз ведуться переговори про безвіз.

Як розповіли в МЗС, за дорученням президента України протягом 2015 - 2017 років було започатковано переговорний процес з цієї групою країн стосовно безвізових поїздок громадян.

"За його підсумками уряди цих держав висловили готовність надати українцям право безвізових подорожей в односторонньому порядку або на підставі двосторонніх домовленостей після набуття чинності відповідного рішення ЄС. Таким чином, безвізовий режим з ЄС автоматично відкриває шлях для формалізації рішення про безвізові поїздки для українських громадян до країн т.зв. "білого шенгенського списку", - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що у найближчому майбутньому кількість країн, які ввели безвізовий режим з Україною, може вирости до 100.