ua en ru

У МЗС прокоментували арешт директора Бібліотеки української літератури

У МЗС прокоментували арешт директора Бібліотеки української літератури Фото: Наталія Шаріна

Дипломати виступили проти анресивних дій РФ

Дії РФ у Міністерстві закордонних справ України висловили рішучий протест у зв'язку з обшуками в приміщенні Бібліотеки української літератури в Москві, які проходили 28 жовтня. Про це повідомляє ТСН.

У зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що заклад, який зазнав обшуків, сприяв забезпеченню національно-культурних, мовних, інформаційних потреб української громади.

"Це вже не перша спроба Кремля наклеїти ярлики "русофобства" та "екстремізму" на все українське - так само 23 грудня 2010 року до 14 січня 2011 року місцева влада "шукала" у Бібліотеці "екстремістську літературу", - йдеться в повідомленні.

У МЗС зазначають, що дії російської влади - грубі і необгрунтовані і в черговий раз підтверджують агресивну політику РФ проти України.

"Закликаємо російську владу припинити тиск на роботу Бібліотеки - культурного центру багатотисячної української громади і покласти кінець цілеспрямовану політику по знищенню всього українського", - резюмували в Міністерстві.

Нагадаємо, сьогодні, під час обшуку оперативники вилучили документи, електронні носії і деяку літературу. МЗС України висловив протест у зв'язку з обшуками в Бібліотеці української літератури в Москві .

Як повідомлялося, директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталію Шаріну затримали .