ua en ru

МЗС прогнозує участь делегацій 68 країн у засіданні ОБСЄ 5-6 грудня в Київ

У Києві 5-6 грудня 2013 року відбудеться 20-е міністерське засідання ОБСЄ, в якому візьмуть участь делегації з 68 країн. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

У міністерському засіданні ОБСЄ візьмуть участь делегації високого рівня 57-ми країн-учасниць ОБСЄ, 11-ти держав-партнерів по співпраці ОБСЄ, керівники інститутів ОБСЄ, представники таких міжнародних організацій як ООН, Рада Європи, НАТО, СНД.

Головна мета засідання - обговорити ключові питання порядку денного Організації з урахуванням пріоритетів, які були запропоновані Українським головуванням в ОБСЄ.

"Зокрема, підвищену увагу учасників засідання буде приділено питанням подальшого розвитку ініціативи "Гельсінкі + 40", проблематики врегулювання тривалих конфліктів на просторі ОБСЄ, поглибленню взаємодії у сферах контролю над озброєннями та нерозповсюдження, зміцненню свободи пересування та міжлюдських контактів, попередження негативного впливу енергетичної діяльності на довкілля, активізації зусиль міжнародного співтовариства щодо протидії торгівлі людьми", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, важливе місце в рамках міністерського засідання ОБСЄ буде займати також тематика зміцнення принципів верховенства права і забезпечення основних прав і свобод людини, утвердження толерантності і недискримінації, захисту прав журналістів, боротьби з транснаціональними погрозами.