ua en ru

У МЗС закликали посилити міжнародний тиск на РФ через "виборі" в Криму

У МЗС закликали посилити міжнародний тиск на РФ через "виборі" в Криму Фото: МЗС України (РБК-Україна)

Український МЗС передав РФ відповідну ноту протесту

Проведення Російською Федерацією так званих "місцевих виборів" в м. Севастополь є черговим грубим порушенням міжнародного законодавства. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті МЗС України.

"Результати т. н. "волевиявлення" є нікчемними. Незаконний статус будь-яких посадових осіб чи органів, обраних або призначених з порушенням законів України, а також будь-яких виданих ними нормативно-правових актів, визначений статтею 9 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", - заявили в МЗС.

Також у повідомленні підкреслюється, що всі особи, які брали участь у підготовці та проведенні так званих "виборів" в Криму "будуть притягнуті до відповідальності згідно з законодавством України".

"Україна закликає іноземні держави та міжнародні організації чітко заявити про невизнання результатів т. н. виборів в тимчасово окупованому м. Севастополь, не підтримувати жодних контактів з представниками місцевої окупаційної адміністрації не на двосторонньому рівні, ні в рамках багатосторонніх форумів, а також посилити консолідований тиск на Російську Федерацію, в тому числі шляхом розширення санкцій, з метою її повернення у міжнародно-правове поле, припинення незаконної окупації частини суверенної території України, здійснення актів збройної агресії на Донбасі, виведення окупаційних військ з території нашої держави", - додали в МЗС.

Крім цього, український МЗС РФ передав відповідну ноту протесту.

Нагадаємо, жителі Севастополя проігнорували російські вибори.