ua en ru

МЗС закликало притягнути до відповідальності причетних до хіматаки в Думі

МЗС закликало притягнути до відповідальності причетних до хіматаки в Думі Фото: МЗС України (РБК-Україна)

МЗС стурбовано у зв'язку з ймовірним застосуванням хімічної зброї в Сирії

Міністерство закордонних справ України стурбоване у зв'язку з ймовірним застосуванням 7 квітня 2018 року в сирійському місті Дума хімічної зброї, жертвами якого стали десятки мирних жителів. Про це повідомляється в заяві МЗС.

"Україна підтверджує свою тверду позицію, що застосування хімічної зброї ким-небудь, в будь-якому місці і за будь-яких обставин є грубим порушенням міжнародного права, а особи, відповідальні за такі дії, повинні бути притягнуті до відповідальності", - йдеться в заяві.

У повідомленні говориться, що останні події в Думі і Солсбері (отруєння Сергія Скрипаля, - ред.) підтверджують важливість прийняття невідкладних кроків для запобігання застосування хімічної зброї в майбутньому.

У МЗС підкреслили відповідальність Росії, яка перетворила Європу і Близький Схід на полігон випробування своєї зброї.

Україна очікує результатів розслідування, яке повинно бути проведено місією Організації по забороні хімічної зброї по встановленню фактів, і підкреслює необхідність притягнення до відповідальності не тільки виконавців цього злочину, але й їх міжнародних спонсорів.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей в телефонних розмовах з президентом США Дональдом Трампом і президентом Франції Емманюель Макроном погодилася з тим, що міжнародне співтовариство повинне відповісти на застосування хімічної зброї в Сирії.