ua en ru

МЗС Польщі викликав на розмову українського посла у зв'язку з спробою розгону Євромайдану

Міністерство закордонних справ Польщі викликало на розмову посла України в Польщі Маркіяна Мальського у зв'язку зі спробою розгону Євромайдану в ніч на 11 грудня в Києві. Про це йдеться в офіційному повідомленні, розміщеному на сайті МЗС Польщі.

МЗС Польщі офіційно висловив "глибоку стурбованість" подіями останньої ночі у Києві: "Ми засуджуємо застосування сили проти мирних демонстрацій і висловлюємо щиру солідарність з українським суспільством мирно протестуючих в ім'я європейських цінностей".

Польське зовнішньополітичне відомство заявило, що особливо сумно, що застосування сили проти мирних демонстрантів, багато з яких були побиті, допускає країна, що головує в Організації з безпеки і співробітництва в Європі, "значення якої жодним чином не можє відповідати тому, що ми бачили сьогодні вночі в Києві".

"Ми висловлюємо сподівання, що дії сил безпеки і порядку із застосуванням сили будуть припинені. Ми розраховуємо на негайне звільнення затриманих демонстрантів і на відповідальності винних у ситуації, що склалася", - йдеться у повідомленні МЗС Польщі.

На думку Польщі, такими діями Україна втрачає свій авторитет на міжнародній арені, який "відновити буде дуже важко".

"Тільки негайні дії можуть призвести до його відновлення", - йдеться в заяві.