ua en ru

МЗС Польщі: мрія України про належності до ЄС стабілізує ситуацію в Європі

МЗС Польщі: мрія України про належності до ЄС стабілізує ситуацію в Європі Фото: глава МЗС Польщі Гжегож Схетина

Захід повернеться до нормальних відносин з РФ після того, як вона перестане нападати на сусідів

Мрія України про приналежність до Європейського Союзу може стабілізувати ситуацію в Європі. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина підчас своєї промови на Wroclaw Global Forum, передає "Польське радіо".

"Чекаємо Україну як повноцінного партнера і члена ЄС. Шукаємо шляхи виходу з кризи в Україні і хочемо відновити нормальні відносини з Росією, але як тільки вона перестане нападати на свого сусіда", - заявив Схетина, додавши, що "мрія України про належність до ЄС є також елементом, який може стабілізувати ситуацію в Європі".

За його словами, зараз НАТО перетворюється в полнокровную структуру, яка здатна захищати своїх членів.

На думку Схетыны, "культура почуття безпеки була порушена анексією Криму і нападом на Східну Україну", тому міжнародне співтовариство повинне спиратися на "інструментальне застосування міжнародних норм, а сама політика не може залишатися однобічною".

"В останні роки відбулися значні зміни. Громадянська війна виявилася біля нашого порогу, багато країн не в змозі забезпечити безпеку своїм громадянам. До Європи прибувають переселенці та біженці, а Європа ще не вийшла з економічної кризи", - підкреслив глава польського МЗС.

Нагадаємо, напередодні Кабмін України схвалив угоду про військово-технічне співробітництво з Польщею.