ua en ru

МЗС Польщі та Бельгії: мирні переговори в Сирії мають розпочатися з участю Асада

МЗС Польщі та Бельгії: мирні переговори в Сирії мають розпочатися з участю Асада Фото: Ґжеґож Схетина та Дідьє Рейндер

Майбутнє Сирії слід будувати без Асада

Мирні переговори з участю Асада, але майбутнє Сирії - без нього. Так вирішення конфлікту в Сирії бачать міністри закордонних справ Польщі Ґжеґож Схетина та Бельгії Дідьє Рейндерс, передає Польське радіо.

Так, на переконання Схетини, участь чинного Президента Башара аль-Асада у першій фазі розмов про врегулювання конфлікту є необхідною.

"Без Президента Асада неможливим був би сам початок розмов. Але ми глибоко переконані, що майбутнє Сирії та вирішення цього конфлікту абсолютно неможливе з Президентом Асадом. Тому зараз шукаємо найкращий вихід з цієї ситуації. Прагнемо якомога швидше досягнути припинення вогню та почати переговори. Все, що буде пізніше, залежатиме від сторін, які братимуть участь у цих переговорах, та від ефективності дипломатичних зусиль", - сказав він.

На переконання Рейнольдса, співпраця з Башаром аль-Асадом є потрібною у перехідний період, але майбутнє Сирії слід будувати без нього.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що терористичне угрупування "Ісламська Держава" закликало мусульман почати "священну війну" проти росіян і американців за те, що почали "хрестоносну війну" на Близькому Сході.